Zdravé i hendikepované deti si spoločne zaželajú šťastné Vianoce

21.12.2011 Prešov

Prešov 20. decembra (TASR) – Byť na Vianoce spolu - je hlavnou myšlienkou štvordňového podujatia, ktoré vo štvrtok (22.12.) vyvrcholí programom v areáli letného kúpaliska na sídlisku III v Prešove. Program pripravujú hendikepované deti spolu so svojimi kamarátmi z prešovských základných škôl. \"Zámerom je usporiadať happening a workshop, kde budú počas štyroch dní zdravotne, mentálne či ináč znevýhodnené deti prezentovať svoje zručnosti,\" informovala organizátorka akcie Jana Tormová.
Hlavný program sa začína o 13. hodine a vystúpia v ňom deti so svojimi tanečnými, speváckymi a recitačnými číslami. Budú zdobiť vianočný stromček ozdobami, ktoré si vyrobia. Počas hlavného programu stromček spoločne rozsvietia. Organizátori zároveň ocenia detské práce, potom príde na rad karneval a večer púšťanie lampiónov šťastia pri vianočných piesňach.
\"Maľované obrázky na tému \'môj vianočný sen\' a rodinku snehuliakov vyrobených z alternatívnych materiálov deti inštalujú spolu s animátormi priamo v areáli kúpaliska,\" uviedla Tormová.
Doplnila, že občianske združenie Prešovskí Havkáči pripravili na štvrtok workshop na tému \'psíky bez domova chcú mať tiež Vianoce\' a predvedú ukážku psieho záprahu. Okrem toho budú mať deti na kúpalisku možnosť vyskúšať si aj rehabilitačnú metódu - hipoterapia. Organizátormi sú Jana Tormová a Zachariáš Hubáček. Do projektu sa zapojili deti z Detského stacionára DSS Prešov, Súkromná základná škola s materskou školou pre žiakov s autizmom, detské domovy, prešovskí umelci a žiaci šiestich prešovských základných škôl.
 

Vyberte región